دکوراسیون،تزئینات وخانه داری

دکوراسیون،تزئینات خانه داری و آشپزی

دکوراسیون،تزئینات وخانه داری

دکوراسیون،تزئینات خانه داری و آشپزی

کیک شکلاتی | کیک و شیرینی

مواد لازم برای کیک :

آب سرد       1 پیمانه
آرد         1/2-2 پیمانه
نمک         1/8 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر         1 قاشق سوپخوری
پودر کاکائو         3 قاشق سوپخوری
وانیل شکری       1/4  قاشق چایخوری
تخم مرغ          4 عدد
کره یا روغن نباتی       3/4 پیمانه
شکر        2 پیمانه

طرز تهیه :

فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت روشن نمائید . کره و شکر را با همزن برقی بزنید تا سفید رنگ شود . زرده و سفیدة تخم مرغ را از هم جدا نموده وزرده های تخم مرغ و وانیل شکری را به تدریج داخل نموده و مرتب با همزن برقی بزنید تاکاملاً یکدست شود . پودر کاکائو , بیکینگ پودر , نمک و آرد را با هم مخلوط نموده به مایه بالا اضافه نموده و اب سرد را به تدریج به مواد بالا اضافه نمائید . سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا شکل همزن روی آن محو نشود و کاملاً فرم بگیرد . سپس سفیده های تخم مرغ را به مواد فوق الذکر اضافه موده وبا قاشق چوبی یا لیسک به حالت دورانی و آرام مخلوط کنید.

مواد را در قالب گرد 25 سانتی متری که قبلاً با کاغذ روغنی ته آن را پوشانده روی کاغذ را با روغن مایع چرب کرده اید بریزید . سپس کیک را از قالب خارج نموده روی پنجره فلزی قرار داده تا سرد شود . سپس کیک را از وسط برش داده وسط کیک و روی کیک را با سس شکلات بپوشانید و مطابق تصویر تزئین کنید

نکاتی برای طبخ کیک | کیک و شیرینی

در مورد شیرینی ها و طبخ آنها به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید : شیرینی پزی کاری است که هم علم است و هم هنر در آن بکار رفته است و اگر بخواهیم نتیجه مطلوبی بدست بیاوریم باید سه نکته ذیل را کاملا رعایت نمائیم :
1- موادیکه انتخاب میکنیم و بکار میبریم باید بهترین و مرغوبترین اجناس باشند.
2- مواد و وسائل باید بطور صحیح انتخاب شود.
3- نوع و مقدار موادی که بکار میرود باید طبق دستوریکه داده شده انتخاب و بکار برده شود مهمترین موادیکه در شیرینی نیز بکار برده میشود عبارتست از کره یا روغن ، آرد مواد شیرینی مایع ، مواد تخمیر کننده .
4- روغن یا کره به شیرینی یک مزه خوب میدهد و انرا مغذی مینماید هر نوع روغن یا کره که در دستور شیرینی داده میشود باید همانرا با دقت زیادی انتخاب کنیم زیرا نتیجه کاملا بستگی به انتخاب آن دارد روغن یا کره باید از بهترین نوع یعنی نباید عطر یا بوئی داشته باشد تا بوی مواد دیگر که لازم است در شیرینی بماند از بین نبرد.
البته اگر شیرینی با کره درست شده باشد واضح است که زودتر از شیرینی با روغن درست میشود حالت ماندگی پیدا میکند زیرا کره که در شیرینی است دارای دوغ است و آن دوغ که مانده میشود مزه بدی به شیرینی خواهد داد پس اگر شیرینی با کره درست شود باید زودتر آنرا مصرف نمود و یا در یخچال نگاهداری شود
شیرینی هائی که با روغن بسیار خوب تهیه میشود کسلکا برای مدت زیادی میتوان آنرا نگاهداری کرد.
آرد : اگر در دستور شیرینی گفته شود که از آرد نان استفاده کنید براحتی میتوان از آرد معمولی مصرف کنیم ولی اگر در دستور شیرینی مخصوصا قید شود آرد سفید باید با همان آرد سفید شیرینی را درست کنیم میدانیم که آرد معمولی از گندم سفت تر درست میشود ، اینستکه شاید برای بعضی شیرینیها خوب نیست .
مواد شیرینی : اساسا مغذی و مقوی بودن شیرینی جات همان مواد شیرینی است که در آن مصرف می شود .
مواد شیرینی از نی شکر یا چغندر بدست میآورند و میتوان از آن استفاده کرد. ولی رویهمرفته مواد شیرینی که در شیرینی پزی بکار برده میشوند عبارتند از شکر سفید ، شکر سرخ ، پودر قند ، شیرینی عسل و یا شهد غلیظ میباشد.
معمولا شکر سرخ و شکر سفید را میتوان بجای هم مصرف نمود ولی در مورد پودر قند و شهد غلیظ اینطور نیست و هر کدام که در دستور ذکر شود باید همانرا بکار برد.
مایع : مایعی که غالبا در شیرینی بکار برده میشود عبارتند از شیر ، آب و یا آب میوه میباشد.
البته در مورد شیرینی میتوان از شیر خشک نیز استفاده نمود در صورتیکه طبق دستوریکه برای شیر خشک نوشته شده است باید آنرا بصورت شیر کامل در بیاوریم شیر های غلیظ را که دارای شیرینی است نمیتوان بجای شیر معمولی بکار برد.
مواد تخمیر کننده : این مواد برای داخل کردن هوا در خمیر است و بنابر این برای پف کردن شیرینی یا نان بکار برده میشوند عبارتند از بکینگ پودر ، خمیر ترش ، کرم دو تارتر ، ماست و جوش شیرین .
در مورد کیک ها و طبخ آنها به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید :
1- در فر را نباید باز کنیم تا موقعیکه کیک درست شود .
2- سفیده تخم مرغ را اگر با کمی قند سائیده مخلوط کنیم اگر هم بماند پف آن نمیخوابد.
3- اگر تخم مرغ زنی برقی داشتیم براحتی میتوانیم تخم مرغ ها را خوب بزنیم.
4- کره و تخم مرغ را باید یکساعت قبل از یخچال بیرون بیاوریم برای اینکه کره که در یخچال است سفت و نرم کردن آن مشکل است و تخم مرغ هم باید حرارت طبیعی را داشته باشد .
5- کیک را نباید داغ از قالب بیرون آورد بلکه باید در محل معمولی یعنی در اطاقی دور از جریان گذارد تا خنک بشود آنگاه کیک را در ظرف مناسبی بر گردانید تا خنک بشود آنگاه کیک را در ظرف مناسبی بر گردانید مگر بعضی از کیکها که در دستور گفته میشود که باید فوری پس از بیرون آوردن از فر آنرا بر گردانیم .
6- اگر خواستیم میوه های خشک و یا کشمش در مایه بریزیم باید میوه خشک را در سینی ریخته قدری در فر بگذاریم تا گرم شود سپس در آرد بغلطانیم آنگاه در مایه کیک بریزیم .

کیک پرتقالی | کیک و شیرینی

مواد لازم :   

پرتقال  1 عدد
کشمش  1 فنجان
کره  0.5 فنجان
شکر  1 فنجان
تخم مرغ  2 عدد
آرد سفید  2 فنجان
جوش شیرین  1 قاشق مرباخوری
بکین پودر  0.25 قاشق مرباخوری
ماست ساده کم چرب  1 فنجان

طرز تهیه :

پرتقال را شسته و کشمش را خوب میشوئیم و پرتقال را تکه تکه نموده هسته های آنرا بیرون میاوریم و با کشمش از چرخ گوشت تمیز رد میکنیم
شکر را با کره میزنیم تا کاملا نرم میکنیم
زرده و سفیده تخم مرغ را با هم میزنیم و به پرتقال و کشمش و کره و شکر اضافه میکنیم
مواد خشک را که عبارتند از بکینگ پودر و نمک و آرد الک مینمائیم
جوش شیرین را مخلوط ماست کرده کمی میزنیم و کمکم از مواد خشک و ماست و جوش شیرین به آن میافزائیم
در قالب چرب شده میریزیم و بمدت 40 الی 50 دقیقه در فر 350 درجه فارنهایت میپزیم
میتوانیم روی کیک را بدلخواه با کرمهای مختلف یا با خامه و قند سائیده تزئین نمائیم ماهیت این کیک خشک نیست و بسیار طعم مسبوعی دارد زیرا اگر دقت کرده باشیم اغلب کیک ها چون خشک است خوردن آن بدون چای و ... چندان خوش آیند نمیباشد
این کیک علاوه بر اینکه خیلی لذیذ است میتوانیم خامه آنرا برای چندین روز نگاهداری نمائیم

نوع دیگر کیک پرتقالی | کیک و شیرینی

مواد لازم :   

روغن  1 فنجان
آرد سفید  3 فنجان
شکر  2 فنجان
آب پرتقال  1 فنجان
تخم مرغ  8 عدد
پوست پرتقال  1 قاشق مرباخوری
بکین پودر  2 قاشق مرباخوری

طرز تهیه :

سفیده و نصف شکر را با هم خوب میزنیم
زرده های تخم مرغ را با بقیه شکر میزنیم تا سفید شود و پوست پرتقال را به آن میافزائیم
آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده الک میکنیم
روغن و زرده تهم مرغ و آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده آب پرتقال را به آن میافزائیم
قالب را چرب نموده آرد به آن میزنیم
مایه را در آن میریزیم
در فر 325 درجه بمدت یکساعت میپزیم


کیک شکلاتی | کیک و شیرینی

مواد لازم :   

خامه  1 فنجان
شکر  1 فنجان
تخم مرغ  2 عدد
وانیل  قدری
آرد سفید  1.75 فنجان
بکین پودر  1 قاشق مرباخوری
جوش شیرین  0.25 قاشق مرباخوری
نمک  0.25 قاشق مرباخوری
شکلات شیری  60 گرم

طرز تهیه :

خامه ، شکر ، تخم مرغ ها را بهم مخلوط کرده خوی میزنیم
کلیه مواد خشک را با هم الک کرده بمواد اولی میافزائیم
شکلات را آب کرده به سایر مواد اضافه میکنیم
قالب را چرب کرده مخلوط را در آن میریزیم و بمدت نیم ساعت در فر 370 درجه فارنهایت قرار میدهیم تا بپزد
پس از خنک شدن بر گردانده روی آن را تزئیم مینمائیم
تبصره ، قبل از بیرون آوردن از فر باید آنرا با چاقوی تیز یا یک چوب کبریت و یا یک میل آزمایش کنیم
این کیک را میتوان با انواع و اقسام مختلف تزئیم نمود البته بهترین نوع تزئین آن چون خود کیک دارای شکلات است کرم کاکائوئی است