مواد لازم :
زرده تخم مرغ 1 عدد
دانه کنجد ا تخم خرفه 3 قاشق سوپخوری
کشمش 1/2 پیمانه
نمک 1/2 قاشق چایخوری
ماست چکیده 1/3 1 پیمانه (250 گرم )
شکر 2 قاشق سوپخوری
کره 1 پیمانه
تخم مرغ 2عدد
بیکینگ پودر 1/2 1قاشق سوپخوری
آرد گندم حدود 5 پیمانه (500 گرم )
طرز تهیه :
1-آردرا با بیکینگ پودر مخلوط کرده ، تخم مرغ ، کره ، شکر ، ماست چکیده و نمک را با هم مخلوط کنید به آرد وبیکینگ پودر اضافه نمائید ورز دهید تاخمیر یکدست شود ، سپس کشمش ها را اضافه نمائید .
2-روی سطح صافی آرد پاشیده و خمیر را روی آن دوازده قسمت کنید ، خمیرها را به شکل تخم مرغ فرم داده و روی آن ها به بصورت اریب دو برش ایجاد کنید .
3-زرده تخم مرغ را با یک قاشق سوپخوری آب به هم زده ، آن را روی نان بمالید ، سپس دانه ها کنجد یا تخم مرغ را روی نان پخش کنید .
4-فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت گرم کنید کاغذ روغنی را روی سینی فر قرارداده ، نان ها را روی آن بچینید ، سپس نان ها را بیست الی سی دقیقه در حرارت 350 درجه فارنهایت در طبقه وسط فر بپزید تا رنگ آن ها طلایی مایل به قهو ه ای شود . در پایان نان ها را روی توری فلزی قرار دهید تا خنک شوند .
توجه : اگر در زمان پخت معین شده روی نان ها طلایی مایل به ای نشد درآخر شعله گریل را روشن کنید تا روی آن طلایی شو .
مواد لازم :
پودر شکر 1 قاشق چایخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری
آب گرم 1/2 پیمانه
پودر خمیرترش 1 قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد
روغن مایع 1/4 پیمانه
شیر 1پیمانه
آرد 5 پیمانه
زرده تخم مرغ 1 عدد برای تزئین
کنجد یا خلال بادام مقداری
تخم مرغ رنگی آب پز تعدادی
طرز تهیه :
ابتدا پودر خمیر ترش, آب گرم و پودر شکر را با هم مخلوط می کنیم ، پنج الی ده دقیقه بماند تا پف کند . در این فاصله یک عدد تخم مرغ ، روغن مایع ، نمک و شیر را با هم مخلوط کرده ، محلول خمیر ترش را نیز اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم ، آرد را نیز بتدریج اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم . در حدی که خمیر به دست نچسبد . ( اگر خمیر به دست چسبید و نیاز به آرد مازاد بود ، برای هر یک سوم پیمانه آرد یک قاشق سوپخوری روغن مایع بتدریج اضافه می کنیم . ورز می دهیم تا زمانی که خمیر به دست نچسبد ) . روی خمیر را بمدت دو ساعت پوشانده تا حجم آن دو برابر شود ، سپس ازخمیر نوارهایی تهیه نموده هر دو نوار را کنار هم می بافیم و در آخر لبه هر دو سررا به هم چسبانده و مطابق تصویر بشکل دایره در می آوریم . وسط آن تخم مرغ های رنگی آب پز شده قرار می دهیم . 1 عدد زرده تخم مرغ را کمی می زنیم و با برس روی سطح نان ها را زرین می کنیم .روی آن کنجد یا خلال بادام پاشیده . فر را از یک ربع قبل روی 350 درجه فارنهایت گرم نموده سپس سینی نان را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا پخته شود و سطح نان ها طلایی شود . نان ها را پس از سرد شدن در ظرف مورد نظر قرار داده .
مواد لازم :
آرد 2 پیمانه
نمک 1/4 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر 1/2-1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 1 عدد برای تزئین
شیر 3/4 پیمانه
کره 1/4 پیمانه
نمک بلوری درشت مقداری برای تزئین
طرز تهیه :
1-فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت روشن نموده تا گرم شود .
2-آرد و بیکینگ پودر و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید . دو الی سه بار الک کنید .
3-وسط آرد را گود نموده کره را داخل آن قرار داده و با نوک انگشت کره را به خورد آرد دهید بطوریکه تمام مواد بصورت گلوله های ریز در آید .
4-شیر را به خمیر اضافه کنید و ورز دهید سپس روی سطح صافی کمی آرد پاشیده بعد خمیر را با وردنه به قطر نیم سانتی متر باز کنید .
5-با قالب ستاره یا گل خمیر را قالب زده سینی فر را چرب نموده خمیرهای قالب زده را در سینی قرار دهید .
6-یک عدد تخم مرغ را با چنگال بزنید و با یک قاشق سوپخوری شیر مخلوط نموده و با برس روی نان ها بمالید سپس نمک درشت بلوری یا تخم مرغ خرفه روی نان ها پاشیده .
7-سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید ، به مدت پانزده دقیقه بماند تا نان ها پخته شوند .
مواد لازم :
پودر شکر 1/3 پیمانه
نمک 1/8 قاشق چایخوری
شیر ولرم 1/2-1 پیمانه
کشمش 1/3 پیمانه
زرده تخم مرغ 1 عدد
روغن مایع مقداری برای چرب کردن سینی
مایه خمیر تازه 40گرم
آرد 500 گرم حدود 5 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
کره 1/3 پیمانه
تخم مرغ پخته به تعداد نان ها
طرز تهیه :
1-خمیر مایه را در ظرف مناسبی ریخته ، شیر ولرم و شکر را به آن اضافه کنید به کمک لیسک مایه خمیر را در شیر حل کنید .
2-تخم مرغ و نمک و کره آب کرده را اضافه کرده .
3-آرد را کم کم اضافه کنید و ورز داده تا جائیکه خمیر لطیفی بدست آید . اگر خمیر بدست چسبید آرد مازاد بر پیمانه های داده شده اضافه کنید تا چسبندگی از بین برود .
4-خمیر را بمدت پانزده دقیقه استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود .
5-خمیر را به قطعات پنجاه گرمی تقسیم نموده ، دست را به آرد آغشته کنید سپس هر قطعه از خمیر را گلوله کنید و ازهر گلوله نواری به طول پنجاه سانتی متر رول کنید و هر دو رول را بپیچانید و نوار خمیر را به صورت دایره درآورید و دو سر دایره را به هم گره بزنید .
6-سینی فر را با کمی روغن مایع چرب نموده نان ها را در سینی قرار دهید .
7-زرده تخم مرغ را با چنگال مخلوط نموده با قلم مو زرده را روی نان ها بمالید و هر یک از تخم مرغ ها رادر یک نان قرار دهید .
8-فر را قبلاً بمدت پانزده دقیقه روی حرارت 400 درجه فارنهایت گرم می کنیم .
9-نان ها را در طبقه دوم از پایین کف فر ده الی بیست دقیقه می پزیم . روی تخم مرغ ها را بعد ازپختن با آب رنگ یا مداد رنگی یا به دلخواه نقش می اندازیم .
مواد لازم :
تقویت کننده آرد 1/2 قاشق چایخوری
آرد 4 پیمانه
نمک 1قاشق چایخوری
آب ولرم 1پیمانه
شکر 1قاشق سوپخوری
روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
مایه خمیر تازه 2 قاشق سوپخوری
آرد 2قاشق سوپخوری
آب 1/4 پیمانه
طرز تهیه :
1-مایه خمیر را همراه با شکر درآب ولرم در ظرف مناسبی ریخته با لیسک مخلوط کنید تا در آب حل شود .
2-نمک و سه ویک دوم آرد را همراه با تقویت کننده به مخلوط اضافه کنید ، روغن مایع را اضافه نموده ورزدهید اگرخمیر بدست چسبید آرد مازاد را اضافه کنید تا چشبندگی از بین برود و خمیر را حدود پنج دقیقه ورز دهید .
3-روی خمیر را بپوشانید در دمای مناسب قرار دهید بمدت یک ساعت تا حجم خمیر دو برابر شود .
4-سپس سینی فر را چرب کرده و آرد بپاشید . خمیر را به شکل نان بربری به قطر نیم سانتی متر پهن کنید و روی خمیر را با سرانگشت سوراخ سوراخ کنید بیست دقیقه استراحت دهید تا دوباره ور بیاید .
5-فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت گرم کنید .
6-آرد و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت مرتب بهم بزنید تا پخته شود و حالت بلوری پیدا کند بگذارید سرد شود . سپس با قلم مو مخلوط را روی نان بمالید و کمی کنجد بپاشید و در طبقه وسط فر بمدت سی تا چهل دقیقه بپزید تا سطح نان کاملاً طلایی شود