مواد لازم :
بادمجان 11 عدد
گوشت گوسفند 1000 گرم
لوبیا سفید 500 گرم
پیاز داغ عسلی 3 قاشق سوپخوری
کشک 2.5 فنجان
روغن 350 گرم
فلفل قدری
نمک قدری
طرز تهیه :
گوشت و لوبیا و پیاز داغ را با 3 تا 4 لیوان آب میگذاریم کاملا بپزد بادنجان ها را پوست میکنیم سر انها را میگیریم کمی نمک میزنیم و با روغن در حرارت ملایم اطرافش را سرخ میکنیم و بعد بادنجانها و گوشت و لوبیا را خوب میکوبیم و مخلوط میکنیم 2 تا 3 لیوان آب و هر مقدار آب گوشتی که داریم داخل گوشت و بادنجان میریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم و گاهی آنرا بهم میزنیم تا حلیم کاملا جا افتاده کش پیدا کند و آب آن تمام و غلیظ شود .ظرف را از روی آتش برمیداریم و با کشک مخلوط میکنیم و در ظرف میکشیم روی آنرا با نعناع داغ و پیاز داغ و گردوی تازه پوست گرفته تزیین مینمائیم . ممکن است مقداری هم گردوی تازه در ظرف جداگانه با حلیم بادنجان سرمیز ببریم (حلیم بادنجان را بدون کشک هم میشود مصرف کرد) در صورتیکه فصل گردوی تازه نباشد ممکن است مقداری گردوی خشک را شب قبل در آب سرد خیس کرد و پوست گرفت و مصرف نمود. بعضی حلیم بادنجان را با عدس تهیه میکنند ولی حلیم بادنجان با لوبیای سفید رنگش سفیدتر میشود. در صورت مثرف عدس مقدار آن همان نیم کیلو است .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 8 تا 10 نفر کافیست